Слинг торба (пауч)

Снимка: http://www.brightsparkslings.co.uk

Слингът торба е разновидност на слинга с халки и е един от най-бързите варианти за слагане и наместване на детето. Също като слинга с халки се носи на едно рамо. Основната разлика е в това, че слингът торба обичайно не се регулира на дължина. Това го прави много лесен за използване в ежедневието.

В най-общ вид представлява парче плат, подобно на слинг шала, с тази разлика, че двата края са зашити един за друг. Производителите на този тип слингове имат специални таблици, по които можете да определите точния за вас размер. Има варианти слингът торба да бъде ушит и по вашите конкретни мерки.

Слингът торба е изключително удобен в случаите, когато се налага често слагане и вадене на детето от слинга. Този тип слингове често е предпочитани от татковците заради улеснената употреба.

Снимка: http://www.bacibaby.com

Чудесен вариант за „прохождащи“ в бебеносенето. При слинга торба няма кой знае какви тънкости. Този вид слингове е удобен и за пренасяне, тъй като е изключително компактен, когато се сгъне и заема малко място.

В повечето случаи слингът торба може да се използва от новородено до възраст, която е приемлива за бебеносещия и детето.

Позициите, в които е възможно да се постави детето са:

  • отпред
  • на хълбок

Има различни варианти на платове от които може да се изработи слинг торба. Дали ще бъде от разтеглива или неразтеглива материя, по-дебела или по-тънъка, зависи от конкретните нужди на бебеносещия и възрастта на бебето.

Някои производители предлагат регулируеми варианти на слига торба.

Яна Мицева – консултант по носене на бебето в слинг

Споделете с нас вашият опит