Есенни бебеносещи приключения 2018 г, част II

Продължавам с втора част на разказа си за този динамичен септември 2018 г. 

След Познан се прибрах за два дни в Родопите да видя Иво и децата, които много ми липсваха, но си бяха живели доволно и честито и без нас. Направихме едно ходене до Арда, Люба много се зарадва на кукленската носилка на Гирасол, която и подарих, а Ники на новата си шапка. 

Върнах се в София, където се видях с приятелката ми Маги (с която от десет години поне си казваме “Пеше” една на друга), събрахме бебетата на една полянка Борисовата и вечерта отидох да спя в Хриси, като те точно бяха отпразнували втория рожден ден на Маринка. 

Изложението на бебешки и детски продукти в Кьолн беше обявено от 20 до 23.09. Ние летяхме безаварийно директно до Кьолн и после до тяхното Köln Messe вече бяхме минавали маршрута седмица по-рано. Отидохме директно от летището с багажа. Мира от Рошаво вече беше там, тъй като тя пътуваше до Дортмунд и после с влак.

Няма да разказвам за всеки ден отделно. Ще обобщя нещата с малко повече снимки. Първо ще кажа, че “нещото” е огромно. Имаше над хиляда изложители в няколко сектора и етажа и човек лесно губи нишката. Изложението е на всякакви стоки и бебеносещият аспект беше малко…размит. Сред колички, дрехи, столчета, мебели, помпи, играчки, имаше и няколко бебеносещи бранда – Tula/Ergobaby, Isara, Neko, Limas, Chimparoo, Jpmbb, JonoBaby, Kokadi, Storchenwiege, Hoppediz, Mamalila, Manduca, Fidella, Didymos, Henschkleinshop, дано не пропускам някого. Отбихме се навсякъде и пробвахме нови продукти или любими класики. 

На изложението най-накрая се запознах лично със страхотния екип на Исара, на които съм посланик за втори път. Тогава получих и личната си Isara The One. Щандът на Исара беше аранжиран супер минималистично, изчистено, монохромно и модерно. Моника, Диана, Линда и мъжът на Моника – Космин, бяха навестявани всеки ден от ношота дружина, за да си кажем по нещо и да пробваме новите им продукти. На преден план на щанда им имаше манекени с техни носилки, заобиколени от огромен макет на молекулата на окситоцина. Видяхме предстоящите рилийзи на принтовете с морзовата азбука и готини думички, изписани с нея, камуфлажните вълци, зеленият калейдоскопикс и мериносовото покривало. Хриси си бъбреше на румънски с екипа, а аз установих, че благодарение на италианския, френския и латинския, схващам около 90 % от разговора.

Бяхме при Хюля от Неко, която аз вече познавам лично отпреди. Там видяхме нови принтове, пробвахме мех дай, раницата им и ми подариха едно онбухимо за библиотеката. Първото ни посещение на щанда беше съпроводено с малко Тошковски мрън, но после компенсирахме.

Запознахме се с дамата от Чимпару – Кристин.

Срещнахме Хедвих от Wrap you in love, снимахме се, тя беше много мила и скромна.

Теставах някои продукти на Мандука, Хопедиц, Дидимос (дори видях Тина Хофман).

Видяхме Филип от Лимас, като това ни беше третата среща с него за десет дни.

Нещо ново и много приятно беше марката за ленени тъкани и бамбукови еластични слингове Haenschkleinshop. Тошко беше много отзивчив за тестване, а собственичката много мила и разговорлива.

С Йонобейби имахме малко проблем с комуникацията поради езикова бариера, но все пак разгледахме нещата им.

В Кьолн се видяхме и с екипа на Тула и Ерго, като техни посланик и вносител Хриси и Мира имаха ангажименти на щанда им, който беше огромен и много приятно организиран. Тогава беше рилийзът на халф бъкъл носилката на Тула, количката на ерго, в която дори мушнахме нашето бебе-модел.

В два от дните имахме щастието да се видим с Цвети от Валдолфленд, любимият ни магазин. Тя дойде от Франкфурт и първата вечер, поради среднотежка Тошковска драма, аз пропуснах коктейла на Ерго, където Хриси и Мира бяха, но пък прекарах много приятни часове в разговори с Цвети в апартаментчето от air bnb, което беше уникално добро попадение. Хриси го намери и стилът му беше супер уютен и старовремски.

В Кьолн беше много полезно и изморително. На връщане туширахме Тошковите самолетни неволи с вино с моите спътнички Хриси и Ива. Още същата вечер Иво доведе децата и се озовахме в Берковица за двудневен “ритрийт”. Видяхме се с брат ми и неговото семейство, а после се отправихме към София, където на 26.09 бяхме на Слингофест.

На събитието бях с трите деца и за мой късмет имаше уникална аниматорка, та 90 % от времето щъкахме само с Тош. С Таня от Библиотеката на Таня имахме съвместна презентация за еластични слингове и рингове, а после срещнах доста другарчета сред изложителите и посетителите.

В част 3 ще ви разкажа за новите обучения към школата по бебеносене и изпита (27-29.09).

Споделете с нас вашият опит